Креативне радионице

Библиотека++

     Дана, 23.02.2015. деца су уживала играјући се са свим до сада програмираним и склопљеним Лего фигурама. Управљали су преко склопљеног волана различитим Лего фигурицама. Вечерас су мало другачији посетиоци крстарили по различитим одељењима Библиотеке. Најинтересентнија је била борба за превласт територије између Лего – пса и Лего – слона. Слон је победио иако је је пас био навалентнији, лајући и показујући стално велике зубе док је покушавао да угризе слона. Наравно деца су управљала функцијама задајући команде преко управљача. Деца су дала одушка себи играјући се са свим фигурицама које су саставили како би по задатку ове радионице све на крају расклопили и спремили Лего комплете за следећу радионицу која се одржава у школи.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

     Дана, 9.02.2015.први пут од почетка реализације пројекта Библиотека++, радионицу су у оквиру Кутка за младе у Библиотеци у Ћуприји, одржали сами ученици без асистенције ментора пројекта. Након вишемесечног рада са децом у склопу радионица и едукације кроз практично искуство у склапању и програмирању робота ово је био својеврстан тест за процену и оцену наученог. Наиме, ученици су у договору са ментором Ивица Лазаревић данас сами осмислили и одржали радионицу. Вишечасовни рад и креативност дали су резултат и деца су на крају успешно завршене радионице у својим рукама имала склопљену фигуру слона од Лего комплета који је извршавао неколико задатих функција.Велико браво и честитке од пројектног тима Библиотека++ за све полазнике и креаторе радионице.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Обележавање Дана жена

     У оквиру обележавања Дана жена, Народна библиотека „Душан Матић“ је, 6. марта 2015. године, организовала креативну радионицу и израду осмомартовских честитки  „Мојој мами с љубављу и највећим поштовањем“. Учесници радионице су били ученици ОШ. „Вук Караџић“ са својим предметним наставником ликовне културе, Павличић Ненадом.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

    У препуној сали музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји 26. априла 2012. године, изведен је богат културно-уметнички програм поводом завршетка креативних радионица.Том приликом су додељене дипломе свим полазницима, као и предавачима који су несебичним залагањем допринели да овај пројекат успе.
– „Народна библиотека „Душан Матић“, поред своје редовне библиотечке делатности, велику пажњу поклања и културно-образовној делатности. Библиотека стално уводи новине у свом раду како би била што примамљивија потенцијалним корисницима, нарочито нашим најмлађим суграђанима. Једна од тих новина су и креативне радионице. На конкурс, који је расписан током јануара, пријавило се више од 200 деце, што је премашило сва наша очекивања. Наравно, на овим радионицама полазници су научили само основе из области за које су се определили, а дипломе које су добили треба да им буду подстрек да се даље усавршавају у тим областима“ – истакао је заменик директора Библиотеке, господин Душан Милановић.