Дан младих

       Међународни дан младих обележава се 12. августа с циљем да се скрене пажња јавности на положај и проблеме младих. У Ћуприји је празник младих обележен на Градском тргу богатим културним и музичким програмом. Тема овогодишње прославе Дана младих је „Ментално здравље“.

                                   Међународни дан младих     Међународни дан младих

       Манифестација у центру града отворена је програмом који је припремила Народна библиотека „Душан Матић“. У једночасовном програму чланови Дечјег драмског студија и Омладинског драмског студија Библиотеке су на популаран и занимљив начин показали како редовно читање књига утиче на ментално здравље деце и омладине.

                                   Међународни дан младих     Међународни дан младих

       Заједничка нит која се провлачила кроз програм који је припремила Библиотека је да читање књига побољшава меморију, подиже ниво аналитичког размишљања, проширује речник и побољшава изражавање, повећава креативност, смањује стрес и повећава емпатију према другим људима. Једном речју, читање књига побољшава квалитет живота.

                                   Међународни дан младих     Међународни дан младих

       Истовремено са одржавањем приредбе, сви заинтересовани суграђани старости од 15 до 30 година били су у прилици да се учлане у Библиотеку по промотивној годишњој чланарини од свега 100 динара. Захваљујући овој акцији, Библиотека у Ћуприји постаје богатија за велики број нових младих чланова.

Такође Вас можда интересује...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.