Драмски студио

Дечји драмски студио Народне библиотеке „Душан Матић“ основан је јануара 2009. године. Од тада је припремљен и одигран велики број представа. Од 2011. године постоји при Библиотеци и Омладински драмски студио.

МИЛЕВА АЈНШТАЈН

Милева АјнштајнДрама која открива тужну истину о проблемима и неуспеху једне умне жене, Милеве Ајнштајн, која је остала у сенци свог славног супруга. Милева је покушала недозвољено: да живи свој живот не одричићи се ни своје женствености и потребе да воли и буде вољена, нити свог ума и генија, достојног светски признатог интелекта свога супруга. Проблем који тишти савремену жену разапету између свих својих могућности и непризнавања и страха друштва.
Режија: Светлана Радивојевић Играју: Никола Спасић, Драгана Ракић, Милан Ракић, Невена Јањић, Бобан Радовановић, Ђурђина Петровић, Стефан Станојевић, Марија Милосављевић и Ана Марковић.
више… 

 НАША ДЕЦА

Наша децаДеца су код Нушића активни судеоници у радњи. Познавајући добро дечју психологију, Нушић је успешно обрадио карактеристичне појаве у свету најмлађих непогрешиво погодивши тон и боју дечјих разговора. У том погледу посебно се издваја његов триптих малих комада „Наша деца“. Када се 1903. године, на сцени београдског Народног позоришта појавио први комад из те серије наишао је на изузетно повољну реакцију код позоришне публике. Како је Нушићево дело ванвременско и увек актуелно ѕа одрасле, сматрали смо да ће и деци бити занимљив.Ова представа је одиграна више пута пред ћупријском публиком, а била је централни догађај дана намењеног деци у оквиру манифестације „Матићеви дани“.
Режија: Светлана Радивојевић и Снежана Милојковић Улоге: Никола Спасић, Драгана Ракић, Милан Ракић, Невена Јањић, Бобан Радовановић, Ђурђина Петровић, Стефан Станојевић, Марија Милосављевић и Ана Марковић.
више…

ПЕПЕЉУГА

ПепељугаПепељуга Александра Поповића изграђена је на основу канонизованог облика бајке. У овој драми архетип бајке је очуван и делује препознатљиво. Иновативност и стваралачка оригиналност Поповићевог умећа се огледа у декодирању симболичког језика бајке и „превођењу“ језика бајке на језик савремене свакодневнице. Оваква „нова“ Пепељуга привукла је пажњу нашег драмског студија и настала је представа коју изводи ансамбл од двадесетчетворо деце. Музика, сцена, плес и текст одвели су нас у свет маште још једном.
Режија: Снежана Милојковић и Светлана Радивојевић Играју: Драгана Ракић, Јован Дудић, Ђурђина Петровић, Богдан Живковић, Никола Спасић, Алекса Радојловић и други.
више…