ЕУ за тебе

У оквиру кампање ЕУ за тебе, Дана Европе и EU Green Week-а, Народна библиотека „Душан Матић“, у сарадњи са ОШ “ Вук Караџић“ , ОШ “ Ђура Јакшић“ и дечјим вртићем Бајка, као и удружењем „Небеско срце“, одржала у просторијама и у дворишту Библиотеке , креативне радионице за децу, под називом Данас мисли на сутра“. Упознавање деце са заштитом животне средине, има за циљ да деца постану део заједништва, а позитивним примерима из Европе и акцијама које они чине, развијемо еколошку свест код деце која је веома изазовна.
На свој начин различити , а опет исти“ је радионица на којој смо интегрисали одељење деце са посебним потребама и тиме мотивисали инклузивни приступ у складу са ЕУ . Деца су погледала еко филм „Цврчак и мрав“ који нам је обезбедила Општина Ћуприја, Одељење за екологију, такође ученици су посадили цвеће, нахранили птице и својим дланом послали еко поруку . Деца из вртића Бајка су нам својом песмом улепшала радионицу, такође учествовали у акцији Укључи ме и ја ћу разумети“ и послали своју еко поруку и упознали се са баштованством и бригом о животињском свету у окружењу. Ученици првог разреда су својим учешћем показали да су већ упознати са свим акцијама у циљу одржавања заштите, обнове и унапређења животне средине и свесни су да је то услов опстанка човека и његовог одрживог развоја. Са великим задовољством учествовали су у сесији Баци пет и пошаљи своју еко поруку“, предвиђеним за овај сусрет. Драго нам је што смо са децом остварили највећи циљ овог сусрета, осећај припадности групи, узајамне прихваћености, толеранције, добре комуникације, добре атмосфере и боље упознавање себе и других.
Захваљујемо се EUTECI која је омогућила одржавање радионица, такође Одељењу за екологију СО Ћуприја, расаднику Миладиновић из Дреновца који је донирао цвеће и свим учесницима ових еколошких радионица.

Такође Вас можда интересује...