Морава моје море

   У суботу, 19. јула у парку поред Велике мораве по четврти пут је одржана манифестација „Морава моје море“. Организатори манифестације су Еколошки покрет Ћуприја, Завичани клуб ликовних уметника Ћуприја и Туристичка организација Ћуприја. Поред бројних појединаца, удружења и установа који су учествовали у програму манифестације, посебно велику пажњу грађана привукао је богат и садржајан програм који је припремила Народна библиотека „Душан Матић“.
На самом почетку представили су нам се чланови Дечјег драмског студија Библиотеке. Сценским приказом причало се о народној усменој књижевности. Дечјом песмом Ј. Ј. Змаја започео је квиз „Свет око нас“. Кроз занимљива питања и одговоре најмлађи наши читаоци откривали су свет који нас окружује.
Гости Народне библиотеке „Душан Матић“ били су чланови установе културе и уметности „Велики театар“ из Јагодине, представили су нам вилу и змаја из наше митологије. Костимирани глумци, тј. вила и змај пленили су пажњу најмлађих и фотографисање се није могло избећи.
„Поздрав Морави“ и писање песама о нашој лепој реци Морави је трећи део овог програма. Учествовала су деца песници, чланови Књижевног клуба „Душан Матић“. Слушали смо лепе стихове и уживали крај реке. Наше драге траварице увеле су нас у свет лековитог биља и вратиле нас природи.
Музички квиз био је веома занимљив. На хармоници су свиране мелодије које су написане на стихове песама наших познатих песника. Учесници су били и добри познаваоци књижевности и лепе писане речи. Сви учесници програма, као и посетиоци дешавања, могли су све време да користе књиге које су биле изложене на штанду Библиотеке и да уз пут прочитају оно што их занима из области које су представљене.
У парку, у програму Библиотеке било је као у ризници чудесних података о свету око нас. Уз занимљиве задатке и програм сјајно смо се забавили и откривали све оно што нас занима – и више од тога! Занимљиво је путовати са књигом.

                    Морава моје море   Морава моје море   Морава моје море

                    Морава моје море   Морава моје море   Морава моје море

Такође Вас можда интересује...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.