Награда „Матићев шал“

Стручни жири за доделу престижне књижевне награде „Матићев шал“ за 2018. годину једногласно је донео одлуку да се за најбољу првообјављену књигу песама аутора до 27 година живота прогласи збирка песама под називом „У уху дух(А/У)“ чији је аутор  песникиња  Слађана (Бранислава) Бушић.

Слађана (Бранислава) Бушић је рођена у Горњем Милановцу, живи у Београду и ускоро ће дипломирати на ФПН. Каже да је у једној  од најкреативнијих редакција Радио Београда 1,  у Образовном програму за децу, младе и породицу и Удружењу „Збуновник“ пронашла инспирацију и „себе у детету и збуњујуће дете у себи. Разбуњује га Поезијом, начином на који живи“.

Одлуку за доделу  награде „Матићев шал“ донео је жири у саставу:  Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије, Љиљана Ђорђевић, директорка Народне библиотеке „Душан Матић“ из Ћуприје и Видак Масловарић, књижевник и новинар Радио Београда.

У музичком делу програма учествовали су ученици Школе за музичке таленте.

Доделом награде „Матићев шал“ затворени  су 37. Матићеви дани“ посвећени великану српског надреализма, писцу, академику,  Душану Матићу, рођеном 13. септембра 1898. године у Ћуприји.

 

            

            

 

 

 

 

Такође Вас можда интересује...