Јулијана Јанковић добитник награде „Матићев шал“

      Културна манифестација 34. Матићеви дани завршена је у петак, 11. септембра одржавањем округлог стола и доделом награде „Матићев шал“.
      По традицији, последњег дана манифестације одржава се округли сто где књижевници и интелектуалци говоре о животу и стваралаштву Душана Матића. Тема овогодишњег округлог стола била је „Душан Матић, песник материје“. О овој теми, али и о другим аспектима књижевног рада Душана Матића говорили су: Радомир Андрић, председник УКС, мр Душан Стојковић, књижевни критичар из Београда, Ђорђе Петковић, књижевник из Параћина и проф. др Велибор Лазаревић, професор књижевности из Крушевца.
      Након тога одржана је свечаност на којој је уручена књижевна награда „Матићев шал“ за 2015. годину. Ову престижну књижевну награду добила је Јулијана Јанковић, песникиња из Београда за збирку песама под називом „Простор и несаница. Зов“.
      Награда „Матићев шал“ састоји се од платненог шала, Плакете и новчаног износа, а награду је добитници уручила Гордана Марковић, в.д. директора Библиотеке.
      Жири за доделу „Матићевог шала“ чинили су: Радомир Андрић, проф. др Велибор Лазаревић и Гордана Марковић, а одлука да овогодишњи лауреат буде Јулијана Јанковић донета је једногласно.

Такође Вас можда интересује...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.